fbpx

McDonalds Kaukajärvelle Suomen ensimmäinen Kempower S-Series pikalatausjärjestelmä!

Laturille.com video McDonalds Kaukajärven uudesta Kempower S-Series pikalaturista.

Ai että! Suomen ensimmäinen Kempower S-Series pikalatausjärjestelmä on nyt asennettu Tampereen Kaukajärven McDonaldsin parkkipaikalle Recharge Infran toimesta. Olin kärppänä paikalla kun kuulin käyttöönotosta, mutta en aivan ehtinyt ensimmäisenä testaamaan tätä komeutta, sillä Sähköautoileva motoristi ehti paikalle ennen minua. Sain silti kunnian olla toinen kuluttaja, joka sai autonsa latautumaan tuohon lahtelaisen insinöörityön taidonnäytteeseen.

Mutta ei siinä vielä kaikki! Sain tilaisuuden jututtaa useampaa henkilöä, joiden ansiosta tuo Kempowerin uutuus saapui Mäkkärin pihaan; Hannu Wiinikainen (McDonalds yrittäjä), Tommi Liuska (Kempower) ja Sari Saarilahti (Recharge Infra).

McDonalds on tällä hetkellä selkeästi tiennäyttäjä pikalataus ja HPC-asemien suhteen.
Kuvassa vasemmalta: Sami Saarilahti, Tommi Liuska, ja Hannu Wiinikainen,

Yrittäjä ja sähköautoilija

McDonalds yrittäjä Hannu Wiinikainen on ajanut sähköautolla vuodesta 2014, joten latauskuviot eivät ole hänelle outoja ja Hannulla oli visio tulevasta: Kempoweria pihaan! Kun Recharge Infran Sami Saarilahti oli häneen yhteydessä ja ehdotti pikalaturin rakentamista Tampereelle niin vaatimuksena oli kotimainen Kempowerin S-Series. Tämä teki kirjoittajaan vaikutuksen kun yrittäjä haluaa pihaan kotimaisen yrityksen pikalatausjärjestelmän, ensimmäisenä Suomessa! Hauskana yhteensattumana Suomen ensimmäinen McDonalds avattiin myös Tampereelle. Aivan loistavaa!

Laitteisto: modulaarinen

Kaukajärven kokoonpano on modulaarinen ja koostuu 200kW latauskaapista (tehoyksikkö), sekä neljästä satelliitista joissa kussakin on 1 CCS-latausliitin. Alkuvaiheessa järjestelmä on staattinen, eli jokainen satelliitti saa käyttöönsä 50kW lataustehon, mutta tammikuun 2021 aikana Kempowerin on tarkoitus ottaa käyttöön dynaaminen kuormanjako. Käytännössä se tarkoittaa kovempia lataustehoja, mikäli kaikki 4 satelliittia eivät ole käytössä samaanaikaan. Tarkempaa tietoa käytännön toteutuksesta saamme kuitenkin vielä odottaa hetken.

Tulevaisuudessa järjestelmää voidaan laajentaa tarpeen mukaan ja se on huomioitu luonnollisesti jo suunniteluvaiheessa. 200kW latauskaapin viereen mahtuu toinen samanlainen, joten kokonaistehoa voidaan nostaa aina 400kW tasolle ja latausliittimien määrää jopa 16kpl asti. Mahtaako Kaukajärvestä muodostua maamme ensimmäinen latauspuisto?

Modulaarinen rakenne tuo toimintavarmuutta pikalatureille: Mikäli latauskaapin tehomoduulin yksi virtalähde pimenee, niin se ei aiheuta koko latauskentän pimenemistä, vaan tehojen pudotusta 25kW edestä.

Recharge Infra operoi latauskenttää

Sami Saarilahden mukaan 200kW tehot eivät tule todennäköisesti riittämään kovin pitkälle ja Recharge Infra tulee tutkimaan kokonaistehon kasvattamis mahdollisuutta. Kun käytöstä saadaan kerättyä tarpeeksi dataa niin voidaan tehdä päätöksiä investoinneista lisätehoihin. Latausoperaattoreina toimivat Fortum Charge&Drive, sekä Shell Recharge.

Hinnoittelu

Koska alussa latausteho on 50kW niin hinnoittelu seuraa tyypillistä aikaperusteista Fortum C&D -hinnoittelua: 0,20€/min. Kun siirrytään suureteholataukseen niin Recharge Infralla on vahva intressi tuoda kombinaatio hinnoittelu (kWh & aika) Suomen merkkinoille, kunhan ensin saavat varmistuksen, että laitteisto täyttää kaikki viranomaismääräykset ja vaatimukset.

Lähimaksu?

Sähköautoileva motoristi esitti hyvän ja mielenkiintoisen kysymyksen: Onko järjestelmään mahdollista lisätä maksukorttipääte, johon latauksen voisi maksaa ja valita mihin satelliittiin autonsa haluaa kykeä?

Sami Saarilahti (Recharge Infra): Erittäin kiinnostava ja ajankohtainen asia, mitä me jatkuvasti tutkimme ja tiedämme, että meidän käyttämässämme Fortumin taustajärjestelmässä on latureita esim. Englannissa, joihin on jo maksuterminaali kytketty. Mutta tämä laitteisto on vielä sen verran uusi, että en osaa ottaa siihen kantaa, mutta onneksi meillä on täällä valmistajan edustaja paikalla, joka voi avata tätä vastausta tarkemmin.

Tommi Liuska (Kempower): Kysyntää tällaiselle ratkaisulle on ja tähän kysyntään tullaan vastaamaan. Tuotekehitysputkessa on tulossa maksupääte ratkaisu, jota uusiin (tuleviin) satelliitteihin voidaan tarvittaessa tarjota ja näin tullaan myös tekemään.

Kiitos Hannu Wiinikainen, Sami Saarilahti ja Tommi Liuska!

Lue täältä Laturille.com artikkeli aiheesta: Kempower pikalaturit: S-sarja.

Jätä kommentti