fbpx

Webasto Pure kotilatauslaite

Artikkeli ja video on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kaha Oy:n kanssa.

Saksalainen Webasto on brändinä hyvin tunnettu, aivan syystäkin; Suomessa autoilijat ovat talvisin lämmittäneet autojaan Webaston tuotteilla lähemmäs tuhat vuotta. Tai no ainakin vuosikaudet! Kun yhdistää sähköauton lataamisen ja Webaston brändinä niin syntyy luotettava, käytännöllinen, turvallinen ja helppokäyttöinen latauslaite: Webasto Pure (Black Edition).

Kävin tutustumassa Webasto Pureen maahantuojan, Kaha Oy:n koulutustiloissa Vantaalla. Tässä artikkelissa ja videolla pureudumme Webaston latauslaitteeseen, onko se niin hyvä kuin valmistajan maine ja 795€ hinta edellyttää?

Laturille.com video Webasto Pure latauslaitteesta.

Muotoilu ja käytännöllisyys

Sininen LED-valo kertoo latausaseman tilan yhdellä vilkaisulla.

Itse pidän Puren selkeästä ja modernista muotoilusta, kyllä saksalaiset osaavat. “Black Edition” on kokonaan musta, mutta laitteesta on olemassa myös versio, jonka alaosa on harmaa. Kotelon päällä on kouru, joten kaapelin voi pyöräyttää näppärästi laitteen ympärille ja Type2-liittimelle on oma pidike, jonka ansiosta se on suojassa esim. pölyltä, vedeltä ja lumelta. Type2-liitin irtoaa mukavasti pidikkeestään vetämällä ja takaisin laittaminen on yhtä vaivatonta, sillä mitään lukitusnappia ei tarvitse ropailla.

Vaikka kiinteä latauskaapeli on 4,5m pitkä, laitteen sijoitus kannattaa miettiä loppuun asti ennen asennusta. Pure toimii käytännössä kaikkien Type2:sta käyttävien autojen kanssa, mutta Tesla-kuskit saattavat jäädä kaipaamaan Teslan latausluukun avausnappia.

Ruutukaappaus käyttöohjeesta: merkkivalojen selitteet

LED-valo kertoo latauslaitteen tilan yhdellä vilkaisulla ja laitteen ainoa painike on reset/oma diagnoosi-painike. Käyttäminen on helppoa; auton latausluukku auki, latauskaapeli kiinni autoon ja lataus alkaa. Laite ei vaadi mitään latausoperaattoria, ainoastaan asennus ja kovaa käyttöä! Sähköyhtiö ottaa tietysti omansa ladatuista kilowattitunneista sähkölaskun muodossa.

Virrat voi kääntää pois avaimella ja lukko löytyy Puren pohjasta.

Puren mukana toimitetaan kaksi avainta, joilla latauslaite voidaan sammuttaa ja siten estää mahdollinen luvaton käyttö –mainio ominaisuus! Avain irtoaa sekä ON, että OFF asennoissa, joten avainta ei tarvitse jättää lukkoon missään tilanteessa.

Lataustehot ja kytkentä

Puren maksimi teho kolmesta vaiheesta on 22kW (3x32A), mutta voidaan kytkeä myös vain yhteen vaiheeseen. Kolmesta vaiheesta voidaan ottaa joko 11kW tai 22kW kun taas yhdestä vaiheesta voidaan ottaa 3,6kW, 4,6kW tai 7,4kW. Mikäli autosta voidaan säätää latauksen ampeereita (esim. Tesla) niin Pure mukautuu lennosta auton asetuksiin.

Ampeerien säätäminen Teslassa, onnistuu yhden ampeerin tarkkuudella (5-32A).

Asennuksen hoitaa sähkömies, joka huolehtii, että asennus on turvallinen ja vaatimusten mukainen. Laitteessa on sisäänrakennettu 6mA tasajännitteentunnistus, eikä erillistä B-tyypin vikavirtasuojaa tarvita. 30mA A-tyypin vikavirtasuoja on asennettava sähkönsyöttöön!

Laitteen 6mA:n tasavikavirran tunnistava komponentti täyttää Suomalaisen sähköstandardin (SFS 6000-7-722) vaatimuksen sellaisenaan. B-tyypin vikavirtasuojakatkaisijalle ei ole tarvetta nykyisessä laiteversiossa. Laitteen mukana toimitetaan lausunto, jossa tämä todetaan myös valmistajan toimesta. Suomessa standardin SFS 6000-7-722 mukaan vaihtoehtoina asennuksessa ovat joko B-tyypin vikavirtasuojakatkaisija tai yhdistelmä A-tyypin vikavirtasuojakatkaisijasta ja 6mA:n tasavikavirran tunnistavasta elementistä.

Tekniset tiedot

Nimellisvirta (A)
(säädettävällä teholla)
16 tai 32
3-vaihe tai 1-vaihe
Jännite (V) 230/400
Latausteho (kW) 3,6 - 22
Verkkotaajuus (Hz) 50 / 60
Pistoke Kiinteä Type2 -latauspistoke: max. 32A / 400 VAC
Pituus 4.5 m, kaapeliteline mukana
Käyttölämpötila (°C) -25 - +55 (ilman auringon suoravaikutusta)
Mitat (l x k x s) 225 x 447 x 116 [asennuskehys mukaan luettuna]
Vikavirtasuojakytkin Laitteessa sisäänrakennettu 6mA tasajännitteentunnistus.
30mA Typ-A vikavirtasuoja asennettava sähkönsyöttöön.
Tuotenumero W5110460B
Sähkönumero 34 305 07
Kuvakaappaus käyttäjän pikaohjeesta.

Laturille.com suosittelee Webasto Pure latausasemaa varauksetta, mikäli etsit tyylikästä ja luotettavaa laitetta, ilman ylimääräisiä kommervinkkejä!

Lisätietoja Webasto latauslaitteista löytyy täältä: https://webastolataus.fi/

Kiitos Kaha Oy ja Petri Paajanen!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 ajatuksia aiheesta “Webasto Pure kotilatauslaite”