fbpx

Sähköauton lataaminen lämmitystolpasta, päivitys Satmatic latausasemaksi!

Sähköauton lataaminen taloyhtiön parkkipaikalla kannattaa hoitaa luvallisesti ja turvallisesti. Satmatic latausasema 8MMO467S on hyvä vaihtoehto, eikä se maksa kuin satasia (390€), joten päivitin lämmitystolppani latausasemaksi 2018 syksyllä.

Miten homma sitten eteni ajatuksesta toteutukseen? Yhtiökokouksessa esittelin asian lyhyesti ja ytimekkäästi; aion hankkia ladattavan menopelin, joten haluan luvan asennuttaa latauspiste osakashankkeena omalle autopaikalleni. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että osakashankkeeseen osallistuvat osakkaat maksavat viulut. Eli minä maksan latausaseman, asennuksen ja käyttämäni sähköt kWh-mittarin mukaisesti, joten muille osakkaille ei tule mitään kustannuksia. Taikasanat; “muille osakkaille ei tule mitään kustannuksia”. Lupa heltisi ja isännöitsijä teki sopimuksen, jonka allekirjoitin. Huoltoyhtiö asensi latausaseman ja minä maksan käyttämäni sähköt kulutuksen mukaan kerran pari vuodessa.

Sähköauton kotilatausta ei ole aina helppo järjestää ja usein ennakko-/harhaluulot (osakkaiden, hallituksen ja/tai isännöitsijän) hankaloittavat asioita. Monessa taloyhtiössä tämä Satmaticin latausasema voisi olla yksinkertainen ja kustannustehokas ratkaisu sähköautojen ja plug-in hybridien lataukseen, etenkin tässä vaiheessa kun ladattavat autot ovat vielä pitkään vähemmistönä taloyhtiöiden parkkipaikoilla.

Satmatic latausaseman tärkeimmät speksit: 230v, 1 vaihe, 16A, 2x SuperSchuko joilla molemmilla oma kWh-mittari ja A-tyypin vikavirtasuoja. Voidaan asentaa “tolpan nokkaan” tai seinälle (putkilaippa tai seinäkiinnitys tarvikkeet ei sis.hintaan).

Linkki Satmatic verkkokaupan tuotesivulle: http://www.satmatic.fi/Latausasema_Lataus_2_16A_Supe/ekauppa/p8MMO467S

Versio, jossa lataus- ja lämmitysasema samassa paketissa: http://www.satmatic.fi/Lataus_ja_lammitysasema_Lata/ekauppa/p8MMO466S/

Kaikki Satmatic latausasemat (myös keskinopeat): http://www.satmatic.fi/Latausjarjestelmat/ekauppa/g150/

Video on alunperin julkaistu YouTubessa 19.11.2018.

Jätä kommentti

Ajatus aiheesta “Sähköauton lataaminen lämmitystolpasta, päivitys Satmatic latausasemaksi!”