fbpx

Sähköautomiehet podcast

Sähköautomiehet podcastin omat nettisivut löytyy täältä: https://www.sahkoautomiehet.com/

Tätä sivua ei enää päivitetä! Voit kuunnella jaksot Sähköautomiesten nettisivuilta – Kiitos!

Tervetuloa Sähköautomiehet podcastin pariin! Sähköautomiehet on ensimmäinen, suomenkielinen sähköauto podcast, jonka isäntinä toimivat Antti Rantanen ja Janne Tapio. Tässä podcastissa käsitellään sähköautoihin liittyviä aiheita ja ilmiöitä, unohtamatta vieraita, joiden ansiosta keskusteluihin saadaan erilaista näkökulmaa!

Voit kuunnella podcastia myös Spotifyssa, Apple Podcasts palvelussa ja Google Podcasts palvelussa.

Voit halutessasi tukea Sähköautomiehiä Patreonissa: patreon.com/sahkoautomiehet

Tilaa Tesla tästä Jannen referal-linkistä ja saat 1500km edestä ilmaista Supercharger latausta: https://ts.la/janne38059

Tältä sivulta löydät (lähes) kaikki Sähköautomiehet podcast jaksot, uusin ylimpänä. Sivun lopusta löydät suorat linkit eri podcast palveluiden Sähköautomiehet sivuille.

Antti ja Janne tunnustavat syyllisyytensä ja auttavat sinua pääsemään irti Putinin sotakoneiston rahoittamisesta.
Antti ja Janne lähtivät etsimään tila-autoja. Mitä autokaupoista löytyikään ja joko isolle perheelle tai tavarankuljettajille on sähköisiä vaihtoehtoja?
Mihin suuntaan automarkkina on menossa? Miten liikenteen sähköistyminen ravistelee vanhoja yrityksiä? Voisiko sähköistyminen olla mahdollisuus myös piensijoittajalle?
Sähköautoilijat ry ja Continental järjestivät sähköautoilijoille jäärata tapahtuman Kuusamossa. Antti hyppäsi rohkeasti mm. Paulus Kivijärven kyytiin ja hauskaa oli, eikä spinnauksilta ja ulosajoilta vältytty!
Kian uutuus pitkässä koeajossa. Rangetestien tuloksia, millä autoilla matka taittuu talvella?
Sähköautoilun perusteet yhdessä tietopaketissa. Mikä auto kannattaa ostaa, miten sitä ladataan, toimiiko se talvella? Kuuntele tästä!
Helsingin kirjeenvaihtajamme Tuomas kävi haastattelemassa VM Karting Centerin Calle Lindforsia ja aiheena tietysti karting autojen sähköistyminen!
CES oli melkoista uutuustykitystä. Joko Sony tulee vihdoin autonvalmistajien joukkoon? Kahlasimme kuumimmat uutuudet. Janne kertoo Model 3 kustannukset 2 vuoden ja 100 000 kilometrin jälkeen.
Miten sähköautomiesten ennustukset vuodelle 2021 osuivat? Teemme uudet ennustukset vuodelle 2022 ja tsekkaamme uuden vuoden odotetuimmat autot.
Antti ja Janne jakoivat palkintonsa päättyneestä vuodesta.
Glögin ohessa Antti ja Janne juttelevat Skoda Enyaqin koeajokokemuksista, ID.4 GTX talvikäytöstä ja Toyotan takinkäännöstä. Hyvää joulua!
Antti kävi turisemassa Plugitilla Daniel Azoulayn kanssa ja otti selvää mikä Plugit on ja mitä se touhuaa?
ABC-lataus on nyt toiminut muutaman kuukauden. Miten homma on lähtenyt käyntiin ja kuinka laajentuminen etenee? Vieraana Olli Tervonen.
Miltä näyttää keraaminen pinnoite 20tkm ajon ja satunnaisten pesujen jälkeen? Oliko latausluukun ja B-pilarien PPF-kalvoista iloa?
Lataushybridit. Sähköautoja ne eivät ole, mutta onko niistä mihinkään? Kävimme ajamassa.
Jannen kommentit jäi vahingossa pois vetyauto jaksosta, joten lisätään ne erikseen. Pahoittelut ja olkaa hyvät!
Mikä vetyauto on? Mitä siitä pitäisi tietää? Perehdyimme asiaan Tuukka Heikkilän ja Tuomas Saulialan kanssa.
Sähköautomiesten Helsingin kirjeenvaihtaja Tuomas Pietinen otti selvää PK-seudun sähköbusseista!
Sähköautomiehet täytti vuoden! Antti ja Janne fiilistelivät podin ensimmäisen vuoden taivalta.
Juustoportti ja Recharge Infra rakentavat Kempowerin latureita raivolla. Otimme lauteille miehet molemmista firmoista!
Janne kävi koeajamassa muutaman sähköauton ja sillä reissulla kasvoi tatti otsaan – mutta miksi?
Ajoimme alle 30 tonnin käytetyt. Onko näistä perheen ainoaksi autoksi?
Käytiin koeponnistamassa Renault Twizy Autotalo Ampeerissa Tampereella!
Millainen on Ranskalainen kaupunkiituri, joka tarjoaa kylmää kyytiä kesät talvet? Antti ja Janne kävi koeajamassa hyvin varustellun Renault Twizyn.
Turinaa Ioniq 5:sta. Janne puristaa Antista tiedon uudesta autosta… ID.3 lähtee ja tilalle tulee ???
Uskaltaako käytetyn sähköauton ostaa? Kävimme Suomen ensimmäisessä käytettyjen sähköautojen liikkeessä.
Onko sähköautojen renkaissa eroa polttiksiin? Mikä on hiljaisen renkaan salaisuus? Mikko Liukkula Nokian Renkaalta kertoo.
Sono, Xpeng, Lucid ja muut. Mitkä ovat tulevaisuuden menestyjiä ja mitkä katoavat historiaan?
Kuinka nopeasti liikenne tulee sähköistymään? Onko Suomi Norjan tiellä?
Sarja sähköistymisen etenemisestä. Missä autonvalmistajat menevät? Osa 1/3
Mercedes EQS esittely.
Kävimme koeajamassa uusimman johtotähden. Antin ja Jannen kommentit autosta ja vastauksia kuulijoiden kysymyksiin.
Budjetti vei autoveron, toi lisää ajoneuvoveroa ja infratukea. Münchenin autonäyttelyn kuumat uutuudet.
Tesla Autopilotin ja VW Travel Assistin vertailu. Pysyykö tietokoneohjattu auto tiellä?
Tilavien nelivetojen taistelu. Kumpi on parempi? Audi Q4 vai Tesla Model Y?
V2G – teknologia mahdollistaa sähkön siirron autosta sähköverkkoon. Onko se lataamisen tulevaisuus ja mitä hyötyä V2G:stä on?
Sähköautomiehet podcastin jaksossa 52. Fiksari , puhuttiin auton suojaamisesta ja puhtaanapidosta. Vieraamme Petri Hiltunen oli niin ystävällinen, että kuvasi ja editoi ID.3:n käsittelystä videon teidän iloksenne! Videolla Pete kertoo ja näyttää mitä hän teki ja miksi – hyvää settiä Pete! Kiitos! Jos haluat autoosi keraamisen pinnoitteen tai PPF-kalvot niin ota ihmeessä yhteys Peteen: Bebe Car Care, Kuopio Petri Hiltunen 050-5485152 petri@bebe.fi
Kannattaako keraaminen pinnoitus? Pitäisikö koko auto vuorata kalvolla? Bebe Car Caren Petri kertoo. Lisäksi Antti otti kylmät tyypit Model Y:stä.
EU edistää päästövähennyksiä unionin alueella. Osana isoa pakettia tulee sääntelyä sähköautojen lataamiseen. Mitä jäsenmailta ja operaattoreilta tulevaisuudessa edellytetään?
Antti ja Janne juttelevat kuulijoiden unelma-autoista. Fiiliksiä Ioniq 5:n ja Mini Cooper SE:n koeajosta.
Tesla avaa latausverkostonsa muille. Miksi ja mitä vaikutuksia sillä voi olla? Pohdimme Tuomas Saulialan kanssa.
Mitä haasteita on itsestään ajavan auton tiellä? Milloin robotaksit tulee? Haastattelimme Tuomas Saulialaa.
Antti ja Janne palasivat lomilta. Miten road tripit sähkärillä onnistuvat Euroopan latausviidakossa?
Sähköautojen toimitukset rikkovat ennätyksiä. Juttua kesän tapahtumista. Latausverkosto jatkaa kasvuaan.
Torstaina 10.6.2021 järjestettiin Patteri Cruising vol.2 Lahnajärvellä ja Sähköautomiehistä Antti oli paikalla! Tämä jakso on siitä erikoinen, että mukana on myös videokuvaa. Kameramies suoritti multitaskingia, joten kuva on sen mukaista 😉
Vikke Niskanen vaihtoi dieselpassatin sähkövolkkariin. Voiko 55k sähkäri olla työsuhdeautona halvempi kuin 35k polttis?
Oman elämänsä öljysheikki Kimmo Karhu tuottaa itse autonsa tarvitseman sähkön. Ovatko aurinkopaneelit hyvä sijoitus vai mukava harrastus?
Keskustelua kevään autouutuuksista, latausverkosta ja hankintatuesta.
Voiko Kiinassa valmistettu auto olla hyvä? Onko sillä väliä missä auto suunnitellaan? Koeajossa kaksi hyvin erilaista autoa, Maxus Euniq 5 ja Polestar 2.
Onko sähköauto polttista turvallisempi vai vaarallisempi? Onko Volvo XC40 turvallisin sähköauto? Ovatko suomalaiset hyviä kuskeja? Liikenneturvallisuuskouluttaja Ari Parkkonen kertoo.
Antti ja Janne ehtivät jo innostua Mussesta, mutta onko se innostumisen väärti? Puimassa myös videokurko Harri Salo.
Auto tunniksi 15 eurolla tai päiväksi 60 eurolla, ratkaisu urbaanille kulkijalle? Antti ja Janne ottivat Renault Zoen alle ja kokeilivat. https://lahdenautovuokraus.fi/yhteiskayttoautoilu/ Tämän jakson sponsoroi kivijarvetvakuuttaa.fi, EV-Asema, Henrik Haavikko, Matti Jouhkimo ja Jussi Jaurola – Kiitos!
Onko sähköautoilu ilman kotilatausta mistään kotoisin? Antti ja Janne kokeilivat viikon ajan. Tämän jakson sponsoroi kivijarvetvakuuttaa.fi, EV-Asema, Henrik Haavikko, Matti Jouhkimo ja Jussi Jaurola – Kiitos!
Peugeot, Citroen, DS ja Opel. Onko ranskalainen sähköauto hitti vai huti? Vieraana sähköautoileva motoristi Marko Saarenketo.
Onko sähköauton vakuuttaminen kallista? Sattuuko sähköautoille paljon onnettomuuksia? Suomen kovimmat sähköautojen vakuuttajat Paulus Kivijärvi, Joonas Mikkonen ja Jaakko Marjetta kertovat.
S-ryhmä aikoo rakentaa koko maan kattavan suurteholatausverkoston. Mitä, missä ja milloin, siitä kertoo Tiina Viksten ja Hannu Tauriainen.
Saako alle 20 tonnilla ykkösautoksi kelpaavaa sähkäriä? Mitä hyviä vaihtoehtoja on kakkosautoksi? Antti ja Janne lähtivät koeajamaan.

VW Trilogian osa 3/3: VW tavoittelee 3000 sähköauton myyntiä Suomessa v. 2021. Miten myyjät ja huolto “sähköistetään” ja koska tulee sähköfarkku? Vieraana tuotepäällikkö Toni Nieminen.
VW Trilogian osa 2/3: Miten nelonen eroaa kolmosesta? Janne istutti Antin ID.4:n rattiin ja oppaaksi saimme Volkswagenin tuotepäällikön Toni Niemisen.
VW Trilogian osa 1/3: Sähköauto on voittanut kilpailun, sanoo VW:n pääjohtaja. Voittaako Volkswagen akkukilpailun?
Laitettiin dieselmies sähköauton rattiin, tehtävänä ajaa Lappiin ja takaisin. Miten kävi?
Mitä jos akku tyhjenee? Antti otti tieteen nimissä selvää. 
Käyttöetu vai vapaa-autoetu? Miten sähköauto toimii työsuhdeautona ja yrityksen käyntikorttina? Haastateltavana Peltaco Oy:n kasvujohtaja Tatu Laine.

K-lataus on pikalaturimäärässä mitattuna Suomen suurin latauspisteoperaattori. Nyt K-lataus aloittaa siirtymisen suurteholatureihin. Olli Tervonen K-lataukselta valottaa suunnitelmia.
Joillekin sähköautoilu on liikkumista A -> B, toisille harrastus, muutamille elämäntapa ja parhaimmillaan yhdessä touhuamista hienojen asioiden eteen. Otettiin Sähköautoiljat ry:n ja Tesla Club Finlandin pj Kirsi Immonen mikrofonin ääreen kertomaan mihin kaikkiin tapahtumiin juuri sinä voit halutessasi osallistua 🙂
Koeajossa Peugeot e-Expert. Antti ja Janne purkavat auki latauspisteille myönnetyt valtion tuet, mihin uusia latureita on luvassa? Powered by Laturille.com Jos olet tilaamassa uutta Teslaa niin tilaa autosi tästä linkistä ja saat 1500km edestä ilmaista Supercharger latausta: https://ts.la/janne38059 Kiitokset Mega-Auto Lahdelle koeajosta!
Onko sähköinen liikenne Suomelle tärkeää? Miten autoilua pitäisi tulevaisuudessa verottaa? Vieraana sähköautoileva kansanedustaja Kai Mykkänen.
Miten sähköauto soveltuu taksikäyttöön? Otimme mittarikyydit ja haastattelimme sähkötaksiyrittäjää.
Ritari Ässä sai nimensä mukaisen auton. Mutta mitä muuta uutta Tesla toi kuin hullun ratin?
Laita täältä tilaukseen S Plaid + tai muuta Tesla niin saat 1500km ilmaisia Supercharger latauksia: https://ts.la/janne38059
Miten Lapin reissuun kannattaa valmistautua ja kuinka vältät potentiaaliset sudenkuopat reissussa? Sähköautomiehet tarjoaa tärkeimmät vinkit ja ohjeet sähköautoilijoille talven Lapin matkoja varten!
Miten onnistuu pitkät matkat sähköautolla? Hyvät ja huonot pitkän matkan sähköautot? Näitä ja muita kysymyksiä puidaan Antin ja Jannen toimesta, jonka lisäksi lähetämme terveisiä medialle.
Riittääkö lämpö, loppuuko range? Selvitimme talvisen sähköautoilun salat.
Antin ja Jannen kristallipallot on kiillotettu, joten katsomme tulevaisuuteen; montako sähköautoa Suomessa on 2030? Miten käy ladattavien hybridien?
Antti ja Janne höpisevät alkaneen vuoden kiinnostavimmista uutuuksista. 
Latauspalveluja Suomesta maailmalle. Antti ja Janne haastattelivat Virran vanhempaa myyntipäällikköä Aleksi Patanaa.
Miten taloyhtiöön saadaan latauspisteet, minkälaiset kannattaa valita ja mitä se maksaa? Haastattelimme Energiavahti Oy:n Antti Heleniä.
Antti ja Janne juttelevat vuoden 2020 sähköautoista. Vieraana tuottaja Arno.
Tutkivat sähköautomiehet ottivat selvää, miten kotimainen ja markkinoiden kenties älykkäin latausjärjestelmä toimii.
Sähköautot kokeneen toimittajan silmin. Mikä on Antti Liinpään suosikki?
AnttiTV tarjous Sähköautomiesten kuuntelijoille: 59,90€/vuosi (norm. 69,90€) koodilla: SAHKOAUTOMIEHET10EOFF (voimassa 2020 loppuun!)
Jakso 9. Sähköautot -kirja by Joose Luukkanen
Miten sähköautomatkailu onnistuu -30C pakkasessa? Onko käytetyn sähköauton haku Euroopasta helppoa? Näistä ja monesta muusta asiasta juttelee sähköautoista kirjan kirjoittanut yrittäjä.
Jakso 8. Recharge Infra, vieraana Sami Saarilahti.
Miksi latausta ei voi maksaa lähimaksulla? Miksi lataamisessa on minuuttihinnoittelu? Näihin ja muihin kiperiin kysymyksiin vastaa Recharge Finlandin Sami Saarilahti.
Jakso 7. Lauantainkaljat
Jakso 6. “Naisnäkökulmaa: Roosa Blom”
5. Harri Salo ja sähkö-Mustang (Tämän jakson YouTube versiossa vain monoääni, pahoittelut siitä!)
4. ID.3 Miehet
3. Lataaminen
2. Tesla
1. Sähköautomiehet

Sähköautomiehet kiittää Naisasiamiehiä tuesta ja avusta! Olette olleet verraton apu ja ilman teitä, emme olisi saaneet tätä podcastia aikaan <3.

Linkit eri palveluiden Sähköautomiehet sivuille:

Spotify: Sähköautomiehet

Apple Podcast: Sähköautomiehet

Google Podcasts: Sähköautomiehet

Anchor.fm: Sähköautomiehet

YouTube: Sähköautomiehet

Breaker: Sähköautomiehet

Pocket Casts: Sähköautomiehet

Kiitos Naisasiamiehet ja Arno, avusta ja tuesta, sekä studion lainaamisesta!