fbpx

evChargeking Mobile charger for Tesla (16A)

evChargeking lagauslaite video

Kaipaatko edullisempaa vaihtoehtoa Teslan UMC:lle 16A hidaslataukseen? evChargeking Mobile charger for Tesla on mainio valinta 289€ hintaan Laturille.shop:ista!

Teslan oma Gen 2 UMC (Universal Mobile Connector) maksaa kirjoitushetkellä 340€ +50€ CEE adapteri, eli yhteensä 390€.

Laite toimitetaan CEE-pistokkeella, mutta säilytyspussi on lisävaruste (9,95€)

Käytännöllisyys ja Teslan latauslaitteet ovat lähes synonyymejä toisilleen, sillä kaikissa Teslan (omissa) latausliittimissä on nappi, jota painamalla latauportti aukeaa. Luonnollisesti kyseessä ei ole asia, jota ilman ei voisi elää, mutta kun siihen tottuu niin ilman on vaikea olla. evChargeking Teslan latauslaite on varustettu “Tesla-napilla”, joten se erottuu kilpailijoista edukseen!

Tesla UMC:n Type2-liitin on hieman sirompi kuin evChargekingin Type2-liitin.

CEE-liitin, aka “caravan” vakiona

Laite toimitetaan sinisellä CEE-pistokkeella, joka on kestävämpi ja turvallisempi kuin tavallinen suko-pistoke, etenkin jatkuvalla 16A virralla. Mikäli lataus yhdestä vaiheesta 16A virralla on riittävä niin suosittelen ehdottomasti CEE-pistorasiaa suko-pistorasian tilalle – hintakaan ei päätä huimaa koska puhutaan parista kympistä!

CEE-pistokkeen voi toki vaihtaa tavalliseen suko-pistokkeeseen, kuten minä tein: lataan Teslaa Satmaticin 8MMO467S latausasemasta, jossa on “Superschuko” pistorasiat, jotka kestävät jatkuvaa 16A tehoa.

Saatavilla on myös 10A versio, joka on varustettu suko-pistokkeella!

Suko latausnopeus: 13A vs 16A

Mikäli evChargekingin CEE-liittimen vaihtaa suko-liittimeksi niin laitteella voi ladata Teslaa tavallisesta pistorasiasta, tietyin varauksin. Liitintä ei pidä itse vaihtaa, jos ei tiedä mitä tekee, joten sähkömieheen turvautuminen voi olla viisasta.

Koska Teslan UMC ottaa sukosta vain 13A, latausnopeus on ~13km/h, kun taas evChargekingin 16A virralla latausnopeus on ~16km/h. Ero ei ole valtava, mutta yön yli ladatessa saan 35-50km enemmän rangea akkuun ja viikossa se tarkoittaa yhtä täyttä latausta 0->100%! Korostan, että Caravan-pistorasia on mielestäni parempi ja turvallisempi kuin suko-pistorasia.

Teslaa ladattaessa ampeerien säätö tapahtuu auton keskinäytöstä, yhden ampeerin pykälissä (5-16A). Yksi ampeeri on ~1km/h, joten esim. 5A = 5km/h ja 16A = 16km/h. Itse evChargeking latauslaitteesta ei ampeereita voi säätää.

CEE-pistokkeeseen voi kytkeä adapterin, jonka avulla voi ladata tavallisesta suko-pistorasiasta. Kuvassa keskellä tavallinen kaupasta ostettu suko-pistoke, jonka voi halutessaan vaihtaa CEE-pistokkeen tilalle.

Huom! En suosittele lataamaan tavallisesta suko-pistorasiasta 16A virralla, turvallisuussyistä! 16A suko-latausta varten minulla oli käytössä Superschuko-pistorasia, joka kestää jatkuvaa 16A virtaa. Niin ja sivuhuomautuksena mainittakoon: 16A CEE-pistorasiasta Tesla UMC ottaa toki 16A.

Toimii siellä missä Teslan UMC ei toimi…

Kuvakaappaus evChargeking tuotesivulta.

evChargekingin latauslaite toimii myös sellaisessa tilanteessa, jossa vaihe- ja nollavirta ovat väärin päin tai maa puuttuu kokonaan. Teslan Gen 1 UMC polttaa vain punaista vikavaloa, esim. jos UMC:n suko-adapterin laittaa pistorasiaan “väärin päin” – asia tosin korjaantuu helposti kääntämällä suko-pistoke toisinpäin.

Norjassa eurooppalainen Teslan Gen 1 UMC ei toimi suko-latauksessa lainkaan, mutta evChargeking toimii hienosti.

Sama laite kuin Duosida – Tesla-napilla!

Duosidasta tutut merkkivalot ovat selkeät; Power, Connected, Charging ja Fault. Latauksen ollessa käynnissä, sininen “Charging” valo vilkkuu.

Laite on tismalleen samanlainen kuin Duosidan latauslaitteet, ainoa ero tuntuu olevan erilainen Type2-liitin, jossa on Tesla-nappi latausportin avaamiseksi. Duosidan latauslaitteet ovat suosittuja ympäri maailmaa, edullisen hintansa vuoksi, eikä minulla ole mitään moitittavaa laadun suhteen. Laite on simppeli ja tekee juuri sen mitä lupaa, edulliseen hintaan.

Laite on IP55 suojattu ja käyttölämpötila -30°c – +50°c.

Onko evChargeking latauslaite hyvä hankinta?

Se riippuu tarpeesta ja omalle kohdalleni se oli ehdottomasti hyvä hankinta! Etenkin kerrostalon parkkipaikalla ladatessa, jossa ilkivallan vaara on suurempi, käytän mielummin edullisempaa latauslaitetta kuin Teslan oma UMC. Bonuksena saan hieman kovemman lataustehon ja tämä toimii myös mökillä ja Norjan reissuilla hätävarana, jossa UMC taas ei toimi.

Tai ehkäpä et jaksa jumpata kaapelia joka kerta autonperästä kotiin tullessa? Voit jättää evChargekingin esim. autokatokseen tai mökille “puolikiinteäksi” latauspisteeksi ja Teslan UMC voi olla auton perässä reissuja varten…

Tilasin oman Mobile chargerin evChargekingiltä syksyllä 2018 ja se on toiminut moitteettomasti – suosittelen!

evchargeking type2-kaapeli tesla napilla

Tässä vielä linkki Laturille.shop verkkokauppaan: https://laturille.shop/

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *