fbpx

Autotalo Ampeerin latauslaite 3,7kW (suko, 16A)

Autotalo Ampeerin latauslaite 3,7kW video

Autotalo Ampeeri on Suomen ensimmäinen käytettyihin sähköautoihin & lataushybrideihin erikoistunut autotalo ja se sijaitsee Tampereella. Autojen lisäksi valikoimista löytyy latauslaitteita ja -kaapeleita. Tutustuin 3,7kW tehoiseen suko-latauslaitteeseen, joka ei ole markkinoiden halvin malli, mutta aivan varmasti hintansa väärti!

Kuva: Autotalo Ampeeri

Ensi vaikutelma on vakuuttava, sillä laitteen “ohjausboksi” on yllättävän pieni ja kotelo on alumiinia, eikä paina liikaa! Suko-pistokkeen ja ohjausboksin välissä ei ole kovin pitkää pätkää kaapelia, joten laitteen tukeminen latauksen aikana olisi suotavaa, jottei paino rasita suko-pistorasiaa ja -liitintä.

Ampeerit ja lataustehot

LED-valot näyttävät selkeästi valitut ampeerit! Kuvassa peitetty keltaisella tarralla oleva omistajan puhelinnumero.

Ampeerit on säädettävissä (6A/8A/10A/13A/16A), laitteen pohjassa olevasta napista. Säätö täytyy hoitaa ennen latauksen aloittamista! Nappi on metallia, kuten laitteen kotelokin – vakuuttavaa!

AmpeeritLatausteho (kW)
6A1,4kW
8A1,8kW
10A2,3kW
13A3kW
16A3,7kW
Ampeerit ja lataustehot

Laitteessa on automaattisesti resetoituva B-tyypin vikavirtasuoja (30mA), sekä suko-pistokkeen ja latauselektroniikan ylilämpösuojat. Erityisen tärkeänä pidän suko-pistokkeessa olevaa ylilämpösuojaa, joka on tervetullut turvallisuustekijä. Ylilämpösuojan takia suko-liitin on melko pitkä, eikä mahdu esim. Satmaticin latausaseman luukun alle. Mutta ei hätää, nyt saatavilla on 90° kulmalla varustettua mallia, jossa myös ylilämpösuoja.

Laite muistaa viimeksi käytetyt ampeerit, joten uudessa paikassa ladattessa kannattaa tiputtaa ampeerit esim. 8A tasolle, mikäli kotona latailee kovemmalla 16A virralla.

IP-54 luokitus takaa sen, että laite on roiskeveden kestävä ja käyttölämpötila todella katta -30c° – +75c°, joten laitetta voi käyttää ulkosalla ympäri vuoden. Alumiinikotelo kestänee iskuja paremmin kuin monet muovikotelolla varustetut kilpailevat tuotteet, mutta IK-luokitusta laitteelle ei erikseen ilmoiteta.

Autotalo Ampeeri pitää varastossa pääsääntoisesti 5m (489€), 7m (499€) ja 10m (514€) mittaisia kaapeleita, mutta saatavilla on myös 15m (539€) mittainen kaapeli, tosin pidemmällä toimitusajalla (21-28vrk). Kaapelit ovat joustavia ja arvelen niiden olevan helppoja käsitellä myös pakkasella.

Laite on CE-hyväksytty ja valmistaja myöntää laitteelle 24kk takuun (valmistusvirheet).

Kiitos Jussi Valtaselle laitteen esittelystä ja kuvauspaikan tarjoamisesta!

Yhteystiedot

Autotalo Ampeeri
Asentajankatu 3
33840 Tampere
p. 010 208 2800
asiakaspalvelu@autotaloampeeri.fi
https://www.autotaloampeeri.fi/

Verkkokauppa: https://kauppa.autotaloampeeri.fi/

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *