fbpx
segway logo

Segway sähköskootterit Suomen markkinoille!

Witt A/S tuo Segway sähköskootterit ja sähkömopedin Suomen markkinoille keväällä 2022. Mallistossa on neljä eri mallia ja hintahaarukka on 2399€ – 4499€, mallista riippuen. Tässä artikkelissa käydään lyhyesti läpi yleisiä ominaisuuksia ja jokaisesta mallista kaivoin mainosvideon iloksesi, sekä tärkeimmät speksit. Materiaalia on härskisti ja surutta lainattu Segwayn tuote-esitteestä, nettisivuilta ja YouTubesta! En vastaa tietojen paikkaansa pitävyydestä tai muista mahdollisista virheistä artikkelissa – varmista tiedot jälleenmyyjältä ennen kauppojen tekemistä.

Artikkelin lopussa jälleenmyyjiä, sekä Bossmanaatin video E125S-mallista!

Kantama, eli range on aina valmistajan ilmoittamana mitattu ihanteellisissa olosuhteissa, joten todellinen käytännön range on käytännössä pienempi kuin valmistajan ilmoittama. Rangeen vaikuttaa kuljettajan paino, ajotapa, nopeus, maasto, akun lämpötila, ulkolämpötila, onko tien pinta kuiva vai märkä jne jne… Vaikka valmistaja ilmoittaa “jopa” kantaman niin se EI ole lupaus – tämä on hyvä pitää mielessä.


Segway-Ninebot on maailman johtava älykkäiden ja ympäristöystävällisten sähköajoneuvojen valmistaja. Segway-Ninebotin sähköajoneuvoja myydään yli 100 maassa.

Segwayn sähköskootterit ja sähkömopedit käyttävät innovatiivista RideyGo!- järjestelmää, jossa on monia älykkäitä ominaisuuksia, kuten älypuhelimen Segway-Ninebot-sovellukseen yhdistetty Airlock-järjestelmä. Airlock toimii siis samalla ajatuksella kuin Tesla Model 3:sta tuttu “puhelin avaimena” systeemi – ei avaimien kaivamista taskusta vaan istu satulaan, käynnistä “ON” napista ja aja. Puhelimen ja skootterin välinen yhteys hoituu Bluetoothin avulla.

Turvallisuuteen on myös kiinnitetty huomiota, joten kun nouset istuimelta niin kaasukahvan kääntäminen ei sinkoa skootteria matkoihinsa, kiitos istuimeen sijoitetun anturin. Sama koskee tallaa, eli jos talla on käytössä niin kahvan kääntäminen ei saa moottoria pyörimään.

Regenin, eli jarrutusenergian talteenotossa on kolme vaihtoehtoa ja niiden valitseminen tapahtuu applikaatiosta, josta kerron lisää alempana.

Skootteri malleissa istuimen alta löytyy säilytystilaa ruhtinaalliset 27 litraa, sillä akut on sijoitettu skootterin pohjaan, eikä istuimen alle. Painopiste on alempana kuin monissa muissa sähköskoottereissa ja sen huomaa ajaessa – kyyti on todella miellyttävää.

B110E eMopedissa akku sijaitsee istuimen alla, joten siinä säilytystilaa ei ole tarjolla. Vakionopeudensäädin löytyy kaikista malleista vakiona!

eSkootteri malleissa Istuimen alla on ruhtinaalliset 27 litraa säilytystilaa.

AHRS-järjestelmä

AHRS eli “Attitude and Heading Reference System” on lyhyesti sanottuna varkaudenestojärjestelmä. Sisäänrakennettu 4G SIM-kortti, anturit ja GPS-yhteys ilmoittavat sinulle sovelluksen kautta, jos Segwaysi muuttaa yhtäkkiä paikkaa esim. varkauden vuoksi tai jos se kaatuu. Datatilaus on ilmainen kahden ensimmäisen vuoden ajan, minkä jälkeen se jatkuu maksullisena.

Segway-Ninebot Applikaatio

Kuten aiemmin todettiin, appi muuttaa puhelimen “avaimeksi”, mutta sen lisäksi voit tsekata esim. akun varaustilan, rangen ja ajetut kilometrit. Eikä siinä vielä kaikki! Näet applikaatiosta ajamasi matkat, niiden pituuden, ajallisen keston, huippunopeuden ja energiankulutuksen. Voit myös ottaa käyttöön “Push Assist” toiminnon, jonka ansiosta taluttaminen on helpompaa tai voit säätää regenin tehoa. Mainittakoon viimeisenä OTA-päivitykset, joista appi ilmoitttaa käyttäjälle aina kun päivitystä olisi tarjolla <3.

Ai niin olihan siellä vielä toinenkin “Teslamainen” ominaisuus! Voit käynnistää skootterin etänä vaikka kaverille, joka haluaa lainata skootteriasi kauppareissulle. Kun kaveri on skootterin luona ja soittaa, että nyt virrat päälle niin appi auki ja skootteri käyntiin. Kätevää!

Ensiluokkainen ajokokemus

Segwayn sähköskootterit ja sähkömopedi on suunniteltu sujuvaan, ensiluokkaiseen ajokokemukseen. Sähköskoottereissa akku sijaitsee jalkapaneelin alla, jolloin ajoneuvon painopiste on matala. Tämä luo “kultaisen kolmion”, joka tekee ajostasi vakaamman ja tarjoaa paremman ohjattavuuden, sekä pidon. Ajaminen on paitsi mukavampaa, myös turvallisempaa.

Aja turvallisesti

Kaikki Segwayn sähköskootterit on varustettu kehittyneillä turvaominaisuuksilla. Etu- ja takaiskunvaimenninjärjestelmä takaa vertaansa vailla olevan ajonautinnon myös epätasaisemmassa maastossa. Kaksi hydraulista levyjarrua yhdistettynä EBS:ään (Electronic Braking System) mahdollistavat turvallisen jarrutuksen lisäksi myös energiansäästön.

Kaikilla Segway-malleilla on IPX 5-luokitus ja akuilla IPX7-luokitukset.

Smart Battery Management System

Segwayn sähköskootteri ja sähkömopo saavat sähköä suurjännitteisestä litiumakusta. Kaikkien Segway-mallien suuri etu on akun helppo irrottaminen, jotta voit liittää sen pistorasiaan kotona tai työpaikalla latausta varten. Älykäs akunhallintajärjestelmä (BMS) 6.0 varmistaa, että akku kestää kauemmin ja sähköskootteri vaatii vähemmän huoltoa. BMS 6.0 valvoo virtaa, säätää latausnopeutta ja suojaa akkua yli- tai alilataukselta.

Smart LED-kojelauta ja Smart LED Matrix-ajovalot

Kaikissa Segwayn sähköskoottereissa ja sähkömopoissa on suuri LED-värinäyttö suoraan ohjaustangossa.
Se tarjoaa nopean yleiskuvan kaikista tarvittavista tiedoista. Nopeus, akun varaustaso, ajotila, Bluetooth -yhteys ja paljon muuta. Sähköskootterin tilasta riippuen värit näytön molemmilla puolilla muuttuvat: Sininen tarkoittaa täyttä käyttövalmiutta, punainen on varoitus- tai virheilmoitus ja vihreä tarkoittaa energian talteenottoa EBS:n kautta.

Segway sähköskootterin etu- ja takaosassa on tehokkaat LED-palkit, jotka tarjoavat kirkkaan ja selkeän valokeilan. Älykkäät ja energiatehokkaat, vaakasuorat Matrix LED-ajovalot syttyvät 128 asteen laajakulmassa ja valaisevat 30 metriä, joten tie on turvallisesti valaistu. Ajovalot ovat aina päällä, joten tulet varmasti nähdyksi ja näet muut liikenteen kaikissa valaistusolosuhteissa, päivällä ja yöllä.

Segway sähkömopedissa on LED-halo-muotoinen etuvalo, joka antaa eMopedille retro-lookin. Ajovalo koostuu sisä- ja ulkokehävalosta, jotka molemmat ovat jatkuvasti päällä, jolloin näkyvyys paranee ajon aikana.

Segway eScooter E125S

Segwayn oma mainosvideo E125S mallista

Malliston keihäänkärki on 4499€ hintainen E125S, josta löytyy 3 kW moottori, 2,88 kWh akku ja ABS-jarrut! Kantama jopa 140km (testattu ihanteellisissa olosuhteissa), mutta käytännön kantama 95kg kuskilla sadekelillä oli reilut 70km. Realistinen kantama lienee 60-90km kuskista ja olosuhteista riippuen. Akkuja on kaksi kappaletta ja lataaminen tyhjästä täyteen hoituu n. 4 tunnissa (0-80% 2h, 80-100% 2h).

Segway eScooter E125S
Segway E125S värivaihtoehdot: Phantom Black, Atlantic Blue, Ruby Red ja Arctic White. Kaikki erittäin kiiltäviä.

E125S Tekniset tiedot

Kantama Jopa 140 km
Maksiminopeus 45 km/h
Lukkiutumattomat jarrut (ABS) Kyllä
Elektroninen jarrujärjestelmä (EBS) Kyllä
Vakionopeudensäädin (Cruise control) Kyllä
Säilytystila 27 L***
Istuimen korkeus 770 mm
Akseliväli 1356 mm
Iskunvaimennin Hydraulinen ja jousi
Latausaika Tyhjästä täyteen n. 4 tuntia
Akun paino 2 x 11 kg
Akun kapasiteetti 2880 Wh
Moottorin maksimiteho 3 kW
Linkki Segwayn tuotesivulle: https://fi-en.segway.com/products/segway-escooter-e125s

Segway eScooter E110SE Launch Edition

Segwayn oma mainosvideo E110SE mallista

E110SE Launch Edition mallin hinta on 3099€. Nopeat syövät hitaat, joten E110SE Launch Edition tulee varmasti olemaan haluttu malli; Parempi range kuin E110S-mallissa ja erikoisväri Jet Black matta. Kantamaksi ilmoitetaan jopa 97km (ihanteellissa olosuhteissa), joten käytännön kantama lienee jossain 45-65km hujakoilla. Moottorista löytyy tehoa 1,5 kW ja akusto on 1,8 kWh. Lataaminen tyhjästä täyteen kestää n. 5-6 tuntia.

Segway eScooter E110SE Launch Edition
E110SE Launch Editionin väri on Jet Black matta.

E110SE Tekniset tiedot

Kantama Jopa 97 km
Maksiminopeus 45 km/h
Elektroninen jarrujärjestelmä (EBS) Kyllä
Vakionopeudensäädin (Cruise control) Kyllä
Säilytystila 27 L**
Istuimen korkeus 770 mm
Akseliväli 1337 mm
Iskunvaimennin Hydraulinen ja jousi
Latausaika Tyhjästä täyteen 5-6 tuntia
Akun paino 11 kg
Akun kapasiteetti 1824 Wh
Moottorin maksimiteho 1,5 kW
Linkki Segwayn tuotesivulle: https://fi-en.segway.com/products/segway-escooter-e110se

Segway eScooter E110S

Segwayn oma mainosvideo E110S mallista

E110S hinta on 2999€ ja sillä rahalla saa 1,5 kW moottorin, 1,44 kWh akun ja viisi väriä joista valita mieleisensä. Kantama jopa 75km (ihanteellisissa olosuhteissa), joten käytännön range lienee jossain 35-55km paikkeilla, jälleen kuljettajasta ja olosuhteista riippuen. Akun lataaminen tyhjästä täyteen kestää n. 4 tuntia.

Segway eScooter E110S
Segway E110S värivaihtoehdot: Phantom Black, Steel Grey, Intense Red, Arctic White ja Stone Grey. Näistä vain Stone Grey on matta ja muut erittäin kiiltäviä.

E110S Tekniset tiedot

Kantama Jopa 75 km
Maksiminopeus 45 km/h
Elektroninen jarrujärjestelmä (EBS) Kyllä
Vakionopeudensäädin (Cruise control) Kyllä
Säilytystila 27 L***
Istuimen korkeus 770 mm
Akseliväli 1337 mm
Iskunvaimennin Hydraulinen ja jousi
Latausaika Tyhjästä täyteen n. 4 tuntia
Akun paino 11 kg
Akun kapasiteetti 1440 Wh
Moottorin maksimiteho 1,5 kW
Linkki Segwayn tuotesivulle:https://fi-en.segway.com/products/segway-escooter-e110se-1

Segway eMoped B110S

https://youtu.be/FtXkjYEdCk8

B110S eMopedi erottuu erilaisella ja kevyemmällä designillaan, sekä pirteillä väreillään. Moottorista irtoaa tehoa 850 W ja 1,44 kWh akku tarjoaa jopa 105km rangea (ihanteellisissa olosuhteissa). Käytännön range lienee jossain 50-70km kantturoilla. Akku latautuu täyteen n. neljässä tunnissa. eMopedin mukana toimitetaan kaksi NFC-tagia, jotka toimivat avaimena AirLockin lisäksi – jälleen yksi “Teslamainen” ominaisuus.

eMopedin mukana toimitetaan kaksi NFC-tagia, jotka toimivat avaimena AirLockin lisäksi.

B110S eMopedista on tarjolla viisi värivaihtoehtoa: Tummanharmaa / Musta, Tummanharmaa / Valkoinen, Tummanharmaa / Punainen, Keltainen / Tummanharmaa ja Oranssi-Vaaleanharmaa. OVH hinta 2399€.

B110S Tekniset tiedot

Kantama Jopa 105 km*
Maksiminopeus 45 km/h
Elektroninen jarrujärjestelmä (EBS) Kyllä
Vakionopeudensäädin (Cruise control) Kyllä
Istuimen korkeus 779 mm
Akseliväli 1125 mm
Iskunvaimennin Hydraulinen ja jousi
Latausaika 4 tunnin latauksen jälkeen akku
Akun paino 11,6 kg
Akun kapasiteetti 1440 Wh
Moottorin maksimiteho 850 W
Linkki Segwayn tuotesivulle: https://fi-en.segway.com/products/segway-emoped-b110s

Bossmanaatin YouTube video E125S mallista.

Segway eSkootteri ja eMopedi jälleenmyyjiä:

Motobox, Kotka
Pyörä-Pori / Tikkulan Pyörä, Pori
Sähköpotkulaudat.fi (Enet Oy), Turku

Jakelija: Witt A/S

Segway sähköskoottereiden ja sähkömopedin virallinen jakelija Pohjoismaissa on Witt A/S. www.witt.fi

e-mail: info@witt.fi

Allekirjoittanut on töissä Witt A/S:n palveluksessa ja tuotti tämän artikkelin itsenäisesti, vapaaehtoisesti, vapaa-ajallaan ilman minkäänlaista rahallista korvausta – vain ja ainoastaan siksi, että on niin tohkeissaan näistä tuotteista. Eli kyseessä ei ole maksettu mainos, eikä kaupallinen yhteistyö!

Artikkelia päivitetty 27.6.2022 klo 14.00

Jätä kommentti